fredag 29 oktober 2010

En man fick stå ute och fylla på material, som blandades med vatten och två var inne och fixade. Nu är golvet i samma nivå i hela rummet. Då är det bara resten kvar. Måla tak och väggar och lägga golv och inreda rummet till ett trevligt, materialfyllt rum för kreativa produkter i bokbindarväg. Det gamla golvet gick inte att spara.







Att flytta slagpressar är väl något snickare borde vara bra på. Den här väger några hundra kilo. Golvet har så mycket olika höjd att det skiljer 47mm från högsta punkten till lägsta. Fogfria golv AB har markerat ut nivåpluppar för att veta hur mycket massa som ska in. Det hette något fint ord som jag glömt.

tisdag 26 oktober 2010

Making space for bookbinding






När man river några väggar får det konsekvenser. Det gäller att ge sig ut och leta golvalternativ. Golvet under kan vara i olika nivåer, kan skilja så mycket som fem och en halv centimeter har vi märkt. Alltså måste golvet under bredspacklas, alla mina maskiner och alla garderober behöver flyttas, golvet rivas ur så att detta kan genomföras. Detta var vad jag och min man sysslade med under dagen, jämsides med byggare Björn, Michael och elektrikern. Stundom kändes det lite rörigt.

måndag 25 oktober 2010

Det är så spännande att jag nästan dör. Väggarna försvinner sakta men säkert och ljuset strömmar in.
Nu är det spännande vill jag lova. Byggare Björn har varit här med sin chef och kollat in väggarna som ska rivas i dagarna. De börjar idag och håller på ett tag framöver. När allt är klart får vi ett stort fint rum med fönster åt två håll. Rummet, som av en händelse kommer att bli ett bokbinderi.
Imorgon ska jag till startcentrum och diskutera min affärsplan och se om de tycker att den håller och gör så att jag får start bidrag, det vore inte dumt, om det blev så.
Det är mycket nu, oaah.

onsdag 20 oktober 2010

Så här såg det ut när hälften var i bilen. Det blev en hel del, kan vara bra att ha saker för en bokbindare.








I förrgår började bilen låta konstigt, väldigt konstigt. Jag som skulle upp på Åhnbergs konkursauktion. Det var bara att lämna in den och konstatera att felet var värre än vi trott och att det kommer att ta mer än en vecka att få det fixat.


Min plan var att jag skulle cykla genom hela stan bort till Statoil på Västhaga och hämta en hyrbil, som jag bokat. Jag gick upp vid sex, hoppade i kläderna och for iväg. Jag kom ner till Sörbyängsskolan där fick jag punka, stackars mig. Lite tur har jag i alla fall i bland och såg att det lyste hos några vänner, och fick lift , tack Åke, än en gång. Vi tog dessvärre fel på mack, så jag fick gå en bit tills jag kom till rätt mack. Väl där fick tjejen leta och leta hur länge som helst för att hitta "min bil".

Väl på plats vid Åhnbergs, var det fullständigt kaos, bilar parkerade hur som helst och överallt. Jag klämde in min bil mitt i vägen där det fanns en lucka. Alla skulle fram och ha sina grejer, de budat in på nätet. Jag fick hjälp av min dotters hjälpvilliga pojkvän, andra turgrejen under dagen.

Jag träffade på några andra bokbindare. På bilden syns jag och Åsa Bergqvist från Bygdeå. Hon har företaget Bokbinderi bok och box, som jag länkar till i marginalen. Kolla in där, hon gör fantastiskt fina böcker och annat. Jag har följt hennes blogg och varit inne och sett på hennes hemsida flera gånger och nu har jag träffat kvinnan bakom allt, hur kul som helst. På bilden står vi vid hennes fynd. Jag mötte Gustav från www.blockmannen.se , en trevlig en.
Så fick jag tillfället att träffa Odd från Djura bok och papper. Dagen blev helt enkelt lyckad. Jag kom hem sent omsider och hade rätt mycket grejer med mig hem och min man och min son hjälpte till med att få in allt.
Idag känns kroppen mörad.

tisdag 19 oktober 2010

Helgens konstslinga blev välbesökt. Vi hade några hundra som strömmade in i vårt hem. Jag kan så här efterhand konstatera att jag varken hann äta, fika eller gå på toaletten. Några kort hanns inte med att tänka på. Min inriktning blev att visa på och berätta om olika möjligheter inom bokbinderi.
Någon annan som var riktigt bra på att dokumentera sitt besök här var Christina, som bloggar under Stribergstation. Ni kan titta in där eller klicka på någon av hennes kommentarer till mina inlägg och skrolla till den 17 oktober 2010. Christina Almer och är en skicklig illustratör och hennes blogg är verkligt intressant överlag. Hon har en förmåga att fånga och skriva om det hon ser och intresserar sig för och det är allt möjligt från knarpar till peugeot.
Hoppas att din dag blir en god dag!

onsdag 13 oktober 2010

Inför konstslingan 2010


Tur att jag har en son och en man som tycker att det är ok att flytta runt på tunga maskiner. Skärmaskinen passade inte så bra ibland tavlorna i inre rummet. Den fick flyttas ut till allrummet tills utställningen är över och väggarna är rivna, så att jag kan inreda mitt bokbinderi. Familjen har fått assistera bärhjälp lite nu och lite då. I helgen är det dags för konstslingan. Vi har öppet hus mellan 11 och 17, välkomna!
www.konstslingan.se

måndag 11 oktober 2010

Företagsfrukost på Clarion Hotell i Örebro

Jag önskar att jag hade haft en kamera med mig idag men så var inte fallet. Hela starta eget-kurs-gänget fick delta i företagsfrukost på Clarion hotell. Det var fyllt av olika aktiviteter, utlottningar, gooood frukost och mingel allt under ledning av Julia Rosqvist. Jag satte mig i ett bord där några män satt, som såg trevliga och förtroendeingivande ut. Det visade sig att jag hade rätt. Det var Lars-Eric Gustafson från Testhuset, www.testhuset.com, som hjälper företag att anställa rätt människor och Martin Ruist, och hans gäng från Four PR, www.fourpr.se, som gjorde hemsidor och annan pr för företag. Det blev ett trevligt möte. Utöver dessa trevliga människor mötte jag även Ebbe Holmberg, som hade röda byxor och gröna visitkort vars företag gör bland annat roll-ups, www.printeliten.se

onsdag 6 oktober 2010

Energikick

Idag hade vi Julia Rosqvist på Startcentrum, vilken energikick. En anti-jante ambassadör. Hur mycket matnyttigt som helst erbjöds, man känner sig verkligen priviligerad. Kolla in hennes hemsida! www.juliaco.se

tisdag 5 oktober 2010

Inför konstslingan 2010


Vi håller på och planerar och förbereder inför konstslingan. Den går in på sitt andra år och innebär att konstnärer öppnar upp sina ateljéer och bjuder in allmänheten.
I år är vi med båda två. Min man visar akvareller och jag bokbinderi. Det hela går av stapeln helgen den 16-17 oktober mellan 11 och 17. (Se mer på www.konstslingan.se)
Mitt i allt detta har vi planer på att riva väggar för att få plats med alla bokbindarsaker. Den väggen som är i hallen och i rummet innanför ska bort, så det blir ljust och luftigt med fönster från två håll.
Rivningen kommer att ske veckan efter konstslingan.
Idag och igår hade vi Shepherds på startcentrum, så jag är fylld av inspiration och har flera användbara verktyg inför framtiden.

fredag 1 oktober 2010

Startcentrum i Örebro tänker till och med på döden. En jurist från LRF konsult kom och delade med sig av sin kunskap. Att alla ska dö är ju ett faktum vi gärna förbiser i livet. Vad händer om man är företagare och sambo och allt går jättebra och så går en och dör. Vem får ärva? Inte sambon i alla fall, den förlorar kanske halva sitt hus och sin sambos alla delar i företaget. Om de levde som sambos och hade barn, ärver barnen allt. Om det inte fanns några barn, så är det sambons föräldrar som ärver, hm. Tänk om sambon hade värsta problem med sina föräldrar och verkligen levde för sin sambo! Alltså sambon som överlever får inte en krona om inte ett testamente är skrivet... Om de å andra sidan var gifta, så är det maken som ärver allt.
I kursen fick vi även besök från www.batalj.se. Vi fick veta hur de gått tillväga vid investeringar och annat inspirerande.
Vi får också många kreativa tankevridarmodeller av Klas. Jag är fortfarande mer än nöjd med kursen. Att varje morgon mötas av en varm receptionist gör inte saken sämre;)