onsdag 29 augusti 2012

utställning

I helgen ställer jag ut på Ringshyttans skola i Striberg. Det är en konstrunda som kallas Ljusstråk där olika konstnärer och konsthantverkare öppnar upp sina verkstäder. En del bjuder in gästutställare och förra året fick jag och min man Michael Hällzon, (han visar akvareller), frågan om vi ville vara med. Vi är inbjudna gäster till Bi och Bo och  ställer ut i samma lokal som  Christina Alvner (hon visar iPad målningar).
Välkomna.

lördag 11 augusti 2012

 Jag får hjälp med lådor där stilen rasat. 
                                           Lite sortering och rivning men allt börjar ta form 

 Vi har fått upp hyllor och mitt klotrulleställ och äntligen kan vi börja jobba, bara lite sortering av småplock på bord och tre kartonger av 65 kvar att tömma. Vi har också kommit på att den stora pressen ska stå på annan plats och giljotinkniven ska flyttas i sidled. 


tisdag 7 augusti 2012


Lastbil nr 1 på infart och vi är beredda. 
Ett pappersskåp på plats. Jag har försökt tänka till så det knakar var varje sak ska stå. En del skåp hade jag ändå lyckats glömma bort att jag hade. Det är svårt att ha en total överblick på allt om det är förvarat på en vind i ett garage, i en källare och i en arbetslokal. Det ska bli spännande att se hur allt tar sig ut på samma plan i en stor lokal.
 Min förgyllningspress på ingång. 

 Lite trätyper...

 Lastbil nr 1 är tömd och nr 2 kom just...

 solen ligger på och det blir svettigt. Kartonger efter kartonger och så en och annan press eller giljotin...

 arkivskåp, rätt tunga...flyttkillarna Emil och Micke kämpar på

 lite pressar tar plats och skåp

 mer grejer in till inre rummet...



 yttre rummet börjar bli rätt fullt.

 
ännu mer ska in ....



det mesta klarade sig bra ett skåp såg dessvärre ut så här ...
 
några barn från trakten ville hjälpa till. 
 Så kom kvällen och maken dök in och vi fixade och donade till 23.30 och idag ska jag tillbaka och fortsätta under dagen och på kvällen kommer maken igen och vi arbetar på för att få allt på plats så att det går att jobba. 









söndag 5 augusti 2012

 Vi fortsätter att röja och fixa och på tisdag kommer våra saker till ateljé och bokbinderi. 
 Släkten kommer och hjälper till
med fönster och röjning




Det finns något att göra överallt...






 Ibland togs det röj och bärpaus, det är roligt att tälja slangbellor av klykor. 
Några saker kommer in i verkstaden.
 Rätt som det är knackar någon vän på och vill se hur det går för oss. Här kom Milis, vi kommer naturligtvis in på färgfrågor och annat matnyttigt. 
 Presenter dyker in, en fin spaljé gjord i ett stycke från grannen och en dammsugare som vi först fick låna fick vi behålla, till stor glädje. 
 Några saker som fanns i ett annat förråd har tagit plats och gett atmosfär.

Maken har tagit sig ett kontor. 

 Sonen har gjort ett bord av lite hopplock från källaren. Mina föräldrar kom igen med en spis, som de bytt ut mot en nyare på sin stuga. Vi måste fixa med en elektriker för sladden gick inte in i trefaskopplingen. 
Vi planerar och tänker medan vi håller på. Några stora fönster utåt fältet och ett golv av något slag. Ingen har gjort något åt rummet sedan de byggdes så det ger oss stor frihet.