onsdag 31 december 2008


Jag var på Säter-gläntan och fick syn på en slynggaffel. På den kunde man göra skosnören. Eftersom jag täljer själv så gjorde jag en egen gaffel när jag kom hem. Jag köpte med mig ett nummer av Hemslöjden, nr3 från 2003, där man beskrev hur det hela skulle gå till. Här använder jag en grov linnetråd, som jag köpte i Vadstena strax före jul.
Mina gamla skosnören håller på att falla isär.

3 kommentarer:

 1. en sån vill jag också ha, vem vill inte fixa sina egna skosnören? Jag är ju inte så mycket för att tälja men jag kanske kan sätta min make i arbete.
  I vår familj blir lajvfebern bara värre och värre, nu har barnen startat en lajvförening och ska ha ett eget medeltidslajv i sommar. Och vi stora ska också med, så nu ska vi sömma linnekläder och plocka fram lämplig sysslor, t ex att slynga snören. Ungefär hur långt sak det vara mellan slyngelbenen? alltså på gaffeln....

  SvaraRadera
 2. Kolla här - http://www.thelucet.co.uk/index.htm

  SvaraRadera
 3. allstå jag vet inte hur jag svarar men försöker mig på här. En slynggaffels ben är ungefär som om du håller upp handen och tar ner ringringret och långfingret och låtsas att lillfingret och pekfingret är gafflar.
  fin sida du har förresten.
  kram Lena

  SvaraRadera