torsdag 20 maj 2010


Vi besökte British Library där vi fick förmånen att komma in och se deras konservatorsavdelning. Innan vi gick in möttes vi av en genomtänkt och illustrativ utställningsdel om bokbinderi. Där fanns filmer och material till beskådning.
Alla våra privata, lösa föremål, inklusive papper, pennor, väskor, kameror, fick låsas in i en garderob innan vi tilläts gå vidare. Vi fick en lång föreläsning där olika aktörer följde på varandra med manus. Där satt vi åtta bokbindarelever från Sverige i ett föreläsningsrum, anpassat för många fler, och fick lyssna. När väl föreläsningarna var över kom chefen för konservatorsavdelningen och lotsade oss vidare, vi fick se olika böcker som de arbetade med. Konservatorsavdelningen var helt fantastisk med takfönster i norr. Temperaturen och luftfuktigheten var anpassad för böckers och människors väl och ve. Alla bokbindare hade gott om plats och ljus. De var mycket skickliga. Vi fick se en bok med ett kapitälband som var som en dröm av salighet och lycka. Vi såg även deras förgyllningsavdelning. Vilket ställe!
Det finns en fantastisk bokutställning inne på British Library och just nu pågår även en kartutställning, som heter duga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar