lördag 25 september 2010


Det här är Ingvar Palm, som var min första introduktionskurslärare i Örebrosällskapet. Han binder inte bara böcker utan är också en uppfinnare av saker som kan vara bra att ha. Han har uppfunnit en häftlåda, som går att häfta i, pressa, slå fals och nu har han kommit på ett nytt användingsområde för sin uppfinning. Det går att skära rent bokblock i den också, eftersom den har en stålkant. Här visar han hur han skär rakt igenom bokblocket med en enkel kniv. Om någon blir intresserad av en sådan häftlåda kan jag förmedla kontakten med Ingvar.

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Skall prova nästa gång, synd att jag såg det lite för sent för att skära rent släktboken till min mamma - http://www.scrappa.nu/archives/2010/09/24/4626/ och några inlägg framåt.

  SvaraRadera
 2. Jag har pratat med Ingvar om vilken kniv han använder och han berättar att det är en vanlig bokbindarkniv som han slipat vass på ena sidan. Den sidan av eggen som ligger mot linjalen låter han bli att slipa. Han har upptäckt att det blir stadigare på det sättet.

  SvaraRadera
 3. Vanlig bokbindarkniv? Var finns sådana att köpa?

  SvaraRadera
 4. www.djurabok.se säljer bokbindarknivar och en massa annat intressant.
  //Lena

  SvaraRadera
 5. En riktig krutgubbe, den där Ingvar Palm :)

  SvaraRadera