söndag 6 mars 2011

Jag jobbar på med olika projekt medan min praktikant Steffey, från Leksands bokbindarutbildning är hos mig. På torsdagen var vi på Kävesta folkhögskola och där skulle de få pröva på japanskt denna vecka, så jag instruerade henne i vad jag tänkte göra och så fick hon göra några egna böcker.
Steffey var behjälplig i att hålla i när avslutningar skulle fixas. Kortet blev inte helt skarpt men jag tycker att stämningen och arbetsivern är fångad.
Jag och min man var nere i Köpenhamn för en tid sedan och då besökte vi Klara K, en ung bokbindare som hade fantastiska pressbrädor av ihoplimmade masonitskivor. De tar minimalt med plats och är stenhårda. Vi passade på att åka till brädgården och fixa med skivor. Jag planerar att sitta ute i vårsolen och slipa kanterna mjuka och runda.
Steffey botaniserar bland mina klichéer och stilar inför en bokproduktion. Det var så bra att få pröva på maskiner när jag var på praktik så jag tänkte ge henne chansen också. Hon arbetade på medan hon sjöng folkvisor av olika slag.Jag har belyst en ram så att jag kan screentrycka på några klot som jag finner halvtråkiga.
Rumsgolvet fick också användas.

Här börjar mönster ta plats på förgyllningsmaskinsbordet.
Steffey ser ganska nöjd ut med sina alster.

11 kommentarer:

 1. Det där ser jättefint och spännande ut!

  SvaraRadera
 2. Vilken drömpraktik det måste vara för Steffey, och hon ser ju nöjd ut på sista bilden :-) Inte undra på det!

  Tack för ett underbart inlägg, här fanns massor att titta på. Nu ska jag gå tillbaka och klicka på bilderna...

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer. Jag tycker det är kul att se mönster växa fram ur tillverkares händer, och därpå se glädjen när resultatet visar sig bli bra.
  Christina- lite större bilder nu tack vare dig.

  SvaraRadera
 4. Åh vilka fina klichéer..! Som smågodis. Ser väldigt trevligt ut i din verkstad :)

  SvaraRadera
 5. Cecilia : Jag var rätt glad när jag hittade klichéerna på blocket och att jag kunde köpa dem dessutom. Verkstaden fylls med saker och börjar fungera.

  SvaraRadera
 6. Schyssta mönster till scrrentrycket, har ett liknande mönster i en av mina ramar ... så nu blev jag inspirerad att trycka klot.
  Håller även med Cecilia - vilka fina klichéer.

  SvaraRadera
 7. kul att man kan inspirera någon...

  SvaraRadera
 8. Åh klichéerna, jag dör Lena.
  Har inte läst din blogg på länge, jag har ju varit upptagen du vet.. Men nu har jag landat och är lyckligast i världen. Ska skicka bilder.
  Kram och hoppas du mår bra!

  SvaraRadera
 9. Åh vad kul Linda att du har varit och hälsat på mig, i alla fall i den virituella världen. Skönt att höra att du mår bra och är lycklig, ser fram emot bilder.

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé att trycka på klotet!

  SvaraRadera
 11. Det kan lätta upp vissa trista klot en aning och så blir det mer personligt.

  SvaraRadera