måndag 16 maj 2011

creasing-scoring machine ksl-435

Jag beställde en creasing scoringmachine ksl 435 från ett företag från Belgien, på webben .Så här såg deras bild på den ut, vilket gör att man som köpare tror att man ska få en exakt sådan.
I bougt a creasing scoring machine kls 435 from the web, (look on top). This is how their picture look like on their web. As a buyer you think this is exactly what you will get. I was surprised when this didn´t happen.


När man sedan packar upp den och den ser annorlunda ut så undrar man hur det kan vara möjligt. Jag skrev till företaget och berättade att jag hade förväntat mig att få exakt en som på bilden och att den jag fick inte fungerade lika bra, som den de visade på sin webbsida.

Vi fick nämligen prova en sådan, på kursen via bokbindarkompetens, som var superbra. Det som skiljer är själva konstruktionen i hur man flyttar mätsaken fram och tillbaka. På den, som jag trodde jag skulle få, var det enkelt att se mätlinjalen på kanterna - jämför med närbilden på den jag fick där mm knappt syns, för att den svarta delen ligger för långt ut (se närbilden längst ner).
En annan sak som var sämre, var skruvgängorna, som inte låg ute i kanterna utan i mitten. När ena skruven är fast och jag ställer in ett mått på andra skruven så har den första flyttat sig några mm. Ni kan ju bara tänka er att allt tar längre tid och känns tråkigare.
En tredje detalj var att på den jag trodde jag skulle få var det bara en del att flytta fram och tillbaka medan den jag fick har två separata delar som åker och far lite som de vill plus att papper kan åka in mellan delarna.
Företaget tyckte att mitt klagomål var märkligt och att det bara var förbättringar de hade gjort. Ingen annan hade minsann klagat. De gick inte med på att jag skickade den tillbaka, enligt dem finns den inte längre i den utgåvan.
The differens are difficult for me to handle with, since I tried the one they have on their picture on the web.
You can hardly see the mesument on the sides on the one I got, the thing to move back and forth is not one part but two, and paper stucks in between the parts.
the screws moves on one side when I fixes it on the other . I wrote a mail and wanted to send the machine back and have one exactly the same as on the picture in return. The company told me that there is some improvements and nobody else complain, so they don´t accept mine.
Deras svar på mitt mejl
There answer to my mejl

Dear Miss Hällzon
We are very surprised by your E-mail.
This machine is exactly the same as the one shown on our website, only the color of the guides is now black instead of grey and the position of their locking has been improved.
There is no other model of KSL-435 available.
We sell many of these machines without any complain.
So, we are very sorry to say that no exchange will be accepted.
Best regards.

5 kommentarer:

 1. Knasigt! Jag förstår att du blir både irriterad och besviken. :-(

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att de borde uppdatera hemsidan om den inte finns i det utförande längre. Då skulle man i alla fall inte känna sig lurad.

  SvaraRadera
 3. Men vilket o-ödmjukt svar!
  /Linda G

  SvaraRadera
 4. Åh så trist!
  Okey om de faktiskt tycker att det är en petitess att bilden de visar är annorlunda än varan de skickar, men att du inte får lämna tillbaka den.. det är ruttet.

  Vardagsverktygen är så viktigt att de funkar som man vill eller än van. Min favoritpenna gick sönder för några år sedan och jag skulle ha tag i en ny. De hade också "förbättrat" konstruktionen, vilket gjorde att varje gång jag drar ett streck samtidigt som jag vrider på pennan blir det ett litet glapp, och ett pyttelitet gnissel. Det gjorde mig efter ett tag så förargad att jag återgick till att använda den trasiga pennan. Den funkar bättre än den nya, hela...

  SvaraRadera
 5. Linda : Lite O-ödmjukt svar, håller jag med om.

  IET: Det är detaljerna som görét, så är det bara. Glapp och annat som uppkommer i så kallade förbättringar kan man vara utan. Tur att du hade den gamla pennan kvar!
  Jag har ganska stor nytta av min creasing scoring maskin trots allt och får ta det extra med allt, som det verkar. Att skicka saker tillbaka till andra länder verkar trassligt och med deras svar så blev ju det hela en aning låst.
  Hoppas dagen blir en bra dag... för er och för alla

  SvaraRadera