söndag 13 juni 2010

Jag och min man åkte till Uttersberg till bokbandsutställningen på galleri Astley. (Utställningen pågår till den 15 augusti). Stationshuset ligger mitt ute i ingenstans, skog, skog, skog och så plötsligt en utställningsanläggning, med café och en skulpturpark. När vi kom fram träffade jag på vänner från Leksands folkhögskola.
Om man tror sig veta hur en bok ser ut så kan man bli förvånad
i Uttersberg. Flera bokbindare från olika delar av världen var representerade.

Manne Dahlstedt hade bland annat broderat ntzak, med tecken som
liksom flyter ner och landar i böckerna under.

Böcker av Sebastian Malm.Bröderna Karamazov, à al Manne är länkade till varandra, genom pärmarna.

Bok av Anders Zitting...av Adam Larsson

av Monica Langwe

Många böcker fyllde salen, som var stor. Det tog mig en ganska lång stund att ta mig igenom alla alster och prata med alla trevliga människor, bland dem några som jag tidigare bara hört talas om.
Sün Evrard berättar om hur hon påverkats av en bok, som fått
henne att hänga sina böcker som hon gjort. Boken (Linked av Albert-Laszló Barabàsi), handlar om hur allt på olika sätt är länkat till varandra. Hon hade ett spännande sätt att berätta.
Många människor hade tagit sig till Uttersberg, dagen till ära. Busslaster och billaster fyllde rummet, som blev varmare och varmare. Till slut fick flera fönster öppnas och fylla på med luft och svalka, allt medan böcker svävade och fanns till, länkade med varandra på olika sätt...

2 kommentarer:

 1. Efter lite letande hittade jag inslaget på SVT där du var med - kul :)

  Utställningen i Utterberg måste vi gå på, dina bilder ger mersmak.

  Jag har varit där två ggr tidigare, det är roligt att det finns så fantastiska ställen ute i "obygden" och inte bara i storstäderna.

  SvaraRadera
 2. Hej Lena, jag heter Berit och har precis anmält mig till en bokbindarkurs hos folkuniversitet. Jag har googlat för att försöka hitta vilken sorts papper som passar bra för att göra anteckningsböcker. Hittar ingen information men jag hittade dig! Så nu chansar jag och undrar om du kan svara mig eller kanske hänvisa mig någonstans. Har kollat runt i din blogg och vad duktig du är.

  Med vänlig hälsning
  Berit

  SvaraRadera