torsdag 9 juni 2011

En blivande bok, så klart. Det syns ju lång väg. (Någon undrar kanske varför jag plötsligt visar en pinnstol, svaret kommer längre ner).

This is a book wanna be I think.

I Örebro anordnas frukostar en gång i månaden via svensk form. Vanligtvis brukar den vara lokaliserad till Kapitän på Drottninggatan 49 men i tisdags var den hos Mats, m.o.m, som är sommarens utställare efter mig.
In Örebro there is a monthly breakfast where lots of arcitects, textile artists and other artist and a bookbinder;) gather togeter. This thuesday we had the breakfast at a carpenters place outside town.
Förutom Mats Olssons intressanta berättelse om sitt snickeri, så kom även Örebro läns hemslöjdskonsulent i hård slöjd, Lars Peterson och berättade om recykleprojektet PINNSTOL TUR OCH RETUR . (läs om det i länken ). Jag anmälde mig och hoppas på att ro iland projektet. Jag fick en och annan idé, nu gäller det bara att genomföra den.
Vi fick god frukost ute i det gröna utanför Mats omgjorda hönshus. Företaget m.o.m har en lada och ett hönshus. I ladan finns själva snickeriet och i det fina hönshuset kan möblerna beses.
Beside the carpenters story we also listened to a man who has started a chair recycling project. Lots of people are supposed to make something out of a chair. I am going to make a book...and it has to be ready the 4 of july.
Det är grönt och vackert åt alla håll. Ögat kan vila i horisonten. Det var en varm morgon, trots att det var så tidigt.
The vue is lovely in the countryside outside Örebro.
inne i hönshuset och alla fina möbler...
He showes his furniture in an old hen house.
Ladans ena gavel. Den är ganska stor och mäktig.
He also has a barn to work inside.
Bakom den gröna dörren finns snickeriet. Om man går runt knuten visar sig en spännande utbyggnad som ska bli ett rum med dusch wc och pentry. Det ser verkligen lovande ut. Mats berättar om samarbetet med arkitekten Jonas Linder. Väggarna är brädfodrade och målade med äggoljetempera, en kamin finns på plats och utsikten är enorm. Det kommer bli ett rum för Mats och hans gäster/kunder att trivas i.

2 kommentarer:

  1. Åh vad kul, han gör så himla fina möbler. Gedigen formkänsla och hantverksskicklighet. Vilken kombination!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också om det han gör. Några av hans möbler kommer att finnas i skyltfönstret på Drottninggatan 49 under sommaren.

    SvaraRadera