torsdag 27 oktober 2011

Jag fick ett lagningsuppdrag. Boken saknade rygg och var på det stora hela i ganska dåligt skick och jag funderade först om den ens gick att laga. Men så började jag och fann glädje i uppdraget. Jag färgade in lagningspapperet så att inte det vita skulle skilja sig för mycket från inlagans färg. Jag lagade det som gick. En del insekter hade varit framme på några sidor och jag gissade på silverfisk.
Jag häftade på band och letade fram en bild på nätet på hur ryggen skulle ha sett ut om den hade funnits och försökte få till en sådan.

I had a mending job. The book had no back and was in a rather poor state. First I thought it to be impossible, but then I started. I colored the mending paper and sewd on tapes to strengthen the back. I looked for how the back was supposed to look like on the web and tried to make one like that. The custumer wanted to keep the front page as it was.


En personlig text fick bli inpräglad på försättsbladet, i guld...Någon beställde en personlig bok till en vän. Tekniken är long stitch.

Someone ordered a personal book for a friend.

4 kommentarer:

  1. Så roligt det skulle vara att vara med och lära sig ditt mycket intressanta arbete. Bokbinderi är någonting alldeles speciellt!

    Karin

    SvaraRadera
  2. Tack Pettas för din uppmuntrande kommentar. Jag tycker också att bokbinderi är speciellt kul.
    Det är särskilt kul när man kan lösa någons personliga gåvor så man kan tänka på att någon blir glad.

    SvaraRadera