måndag 21 maj 2012

 Ibland  tror man att det ska gå bra att ha ett bokbinderi i sitt vardagsrum och så kommer kunderna och man vet inte om de är gäster, vänner eller kunder.  Om man inte har råd att hyra en lokal på stan så funderar man på hur det hela ska lösas för att kännas bra. Vi var i det här huset för fem år sedan och köpte ett köksskåp och fick komma in i verkstaden, där fönster renoverades,  och titta. Vi blev förälskade i platsen och utsikten och tyckte att huset hade en själ. Vi pratade om olika alternativ till våra liv och återkom ofta till detta hus och denna plats i våra samtal. För ett år sedan fick jag reda på att ägarna hade sålt ladan och boningshuset intill men att de hade detta hus kvar. Jag sökte upp ägaren och skickade ett meddelande på facebook att vi var spekulanter om det skulle säljas. Idag ett år senare fick jag veta att de skulle sälja och ett nummer att ringa till. Jag ringde och på den vägen är det. Om man gör en sådan sak får det vissa konsekvenser. Vi kunde inte ha kvar vårt hus t ex, en liten detalj, ...hm.
Vi skrev kontrakt på verkstaden, som rymmer plats på övervåningen till min man, som målar och bottenplan får bli bokbinderi till mig. Datum för helt tillträde blir den 1 september.
 Vi fick låna nyckeln och fick tillåtelse att ta med vår dotter och visa henne huset. Vi fick också grönt ljus på att gräva ner några växter som vi ville ha med oss innan vi satte ut vårt hus till försäljning.
 utsikten är magnifik och jorden verkar väldigt bördig
 dottern och hennes man blev också grävsugna
 Så var det det där med att vårt hus måste säljas. Mäklaren hajade till när hon kom in i min verkstad och i min mans ateljé. Hon tyckte att vi skulle göra om min mans ateljé till vårt sovrum och min verkstad till vardagsrum. Hon trodde att folk skulle få problem med att se hur de skulle möblera,  om sakerna var kvar. Vi höll absolut med och fick bära upp grejer på vinden och ner i källaren och försöka få det att se snyggt ut. Jag behöver vissa apparater så de fick stå kvar som några slags skulpturer. 
 Två av våra barn och deras respektive hjälpte till med lite lätt, hm, omflyttning av saker.
 en del är extra starka, det ser man på t-shirten.
Bokbinderiet börjar försvinna och det är fortfarande ljust ute...
 Mörkret faller på och vi håller fortfarande på med att flytta runt grejer. Fotografen skulle komma några dagar senare och ta några bilder på huset. Dessutom så skulle huset varudeklareras och besiktigas på alla sätt och vis. Väggar, tak och golv skulle vara synliga på vinden och i källaren, suck och pust och stön.
 Lite kvar men makens ateljé är flyttad in i ett hörn och stilskåpen står kvar i förgrunden, de sågade jag bort en del på baksidan, så att de skulle passa in bredvid de andra som en snygg rad. Tavlan fick en ny plats.
 Min man fick låna några stolar på sitt jobb, vår dotter hade en passande matta och några större växter. Maken kunde inte låta bli att måla lite, sent som det var. Han hade en deadline för att lämna in bilder till en utställning, livet är inte alltid helt lugnt.
 Hans ateljé förvandlades till ett sovrum.  Nu söker vi efter lägenhet att bo i. Mer jobb följer..........

11 kommentarer:

 1. Oh jisses vicken apparat... Härligt ändå att läsa hur det verkar ge sig av sig själv, med god hjälp och - som det verkar - med gott humör.
  Fantastiskt hus. Påminner lite om vår ateljé. Så fint ni kommer att få det.
  /i.

  SvaraRadera
 2. STORT grattis! Det kommer att bli helt fantastiskt! / Fanny och Emil

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj, vilket slit att få till ett vardagsrum att visa upp av bokbinderiet, och sovrummet av Mickes ateljé! Imponerad.
  Hoppas allt gick bra med visning, ofta är det ju första eller andra visningen som gäller för att det ska bli en schysst affär.

  SvaraRadera
 4. Men så spännande! Härligt. Modigt. Kul. Vart ligger det härliga huset? Ska du ha någon mer lådkurs sen när ni kommit i ordning. / hälsningar Lena

  SvaraRadera
 5. IET- projekt som leder till förbättringar i livskvalitet ger energi som det verkar. Det var också härligt att se att jorden verkar så bra. Min man är något av en trädgårdsnörd och jag tycker också att det är kul. Framsidan av verkstaden består av en träddunge, mest björkar och nu ploppar det upp narcisser och andra växter som vi tycker ser lovande ut. Vi planterade en ormgran, som vi fått av en granne och en bok, som vi fått av några goda vänner. De verkar formligen explodera av glädje och växtkraft.

  Tack Fanny och Emil! Vi har en inre bild av hur det kommer att se ut. Lite rufft men tufft.

  Christina- Vi har slitit en hel del kan man säga, och så passade ena dottern och hennes kille på att flytta också i samma veva och vi hade lovat att hjälpa till, så där innan vi visste hur allt skulle bli. Det blev bara att åka från flyttstädning och bärning till mera bärande och fixande. Vår äldsta dotter hade planerat in en lugn och stilla helg i Örebro med sin man och så blev det ju inte riktigt.

  Lenaslera- Huset ligger 8km utanför Karslund i jämnhöjd med Osvalla. Det är klart att jag kommer att ha en lådkurs, med mer gott om plats för allt och alla.

  SvaraRadera
 6. IET- Baksidan av huset sluttar neråt mellan två åkrar och där finns hallon, så det räcker och blir över, vinbär, svarta och röda, som det verkar och rätt mycket krusbär. Allt är omgärdat av en handbyggd överväxt stenmur och nässlor och sly täcker hela slänten, men vi tänker oss något i engelsk stil.
  Vi får väl se hur det ska gå med allt.

  SvaraRadera
 7. Med de omgivningarna kan det inte bli annat än fantastiskt hur ni än gör tror jag. Allt blir vackert med utsikt. Det låter banalt, men så är det. Ska bli jättekul att se så småningom hur din lokal kommer att bli också. Och förresten; med bra jord kan man göra precis vad som helst. Den har ett värde som inte kan överskattas. Är glad för din skull. :-)

  SvaraRadera
 8. Grattis till att det hela gick i lås, Lena! Ser fram emot att få besöka dej på din nya plats.
  Är så glad över mina fina böcker som du renoverade så väldigt fint! De får många beundrande kommentarer, må du tro!
  många hälsningar Karin i Kramfors

  SvaraRadera
 9. IET- håller med dig om utsikt, och jag kommer att ta kort på lokalen och hur allt fortskrider, är planen.

  Karin- jag har tänkt blogga om dina böcker också men la in detta emellan. Kul att höra att du är glad över lagningen. Det är inte varje dag man får en kund i från Kramfors, här i Örebro. Du är så klart välkommen till min nya verkstad när du är nere och hälsar på släkten. Det kommer bli hur fint som helst, i alla fall i min vision och i mina förhoppningar.

  SvaraRadera
 10. Spännande !!!!!!
  Och grattis till ert "nya liv". Det verkar bli toppen.

  Jag blir verkligen imponerad av er energi och driftighet.

  Lycka till
  Kram/Linda

  SvaraRadera