onsdag 23 maj 2012

 Inför visningen fick vi flytta undan en del till ett förråd. 
Mäklaren tyckte att det var väl mycket saker i källaren
, och vi höll helt klart med. Skåpet var sjukt tungt, likaså lådorna.Hur har det gått med husaffärerna kanske någon undrar?


Jag kan berätta att det tog en vecka för oss att sälja vårt nuvarande hus efter visningen hade ägt rum. Det blev budgivning och köparna började på en summa under budet och gick sedan förbi det vi hade begärt. Det var lite spännande ett tag, för det var två köpare kvar på slutet och den ena la ett bud och den andra la sig på samma!? Båda hade olika krav, så vi skulle få välja?! Den förste höjde sitt bud och så höjde den andre upp till samma igen?
Den enes krav var att göra vissa kontroller, som skulle ta några veckor och fortskrida i höst. Den andres krav var att om deras hus inte skulle bli sålt inom en viss tid så skulle köpet hävas. Vi tyckte att kontrollkundens krav verkade mer lätta eftersom det andra kravet, som tydligen var bankens krav, gjorde det omöjligt för oss att gå vidare. Vi hade fått en lägenhet, som vi skulle tacka ja eller nej till. En fyra med billig hyra!
Vi skulle alltså skriva kontrakt på måndag kväll  men då var kontrollkunden upptagen, så vi sköt det till tisdag kväll. Mäklaren skulle på besök hos den andre kunden och värdera dennes hus. Samtidigt hörde en annan person av sig till mäklaren och sa att de var ute efter ett mindre hus i området där huset som hon skulle värdera låg, och mäklaren förslog att de skulle komma och titta på huset som hon skulle iväg och värdera. Det otroliga hände att kunden med  sälja-sitt-eget-hus-kravet fick sitt hus sålt och blev således utan krav gentemot oss.  Vi fick ett högre bud av kontrollkunden men tyckte att vi var nöjda med inga-krav-kundens bud och att om den kunden kämpat så hårt och till och med fått en köpare på sitt hus på orimligt kort tid, så var det nog meningen att de skulle få bo i vårt hus. Allt är inte pengar, så är det bara. Alltså hände följande, den förste kunden sålde sitt hus på tisdag förmiddag och köpte vårt på tisdag eftermiddag. Så kan det tydligen gå till.

Vi tackade jag till den billiga fyran och skrev kontrakt på den igår. Hyresvärden berättade att hyran vara så pass låg för att tidigare hyresgäster inte brytt sig om att byta ut garderober och avsagt sig andra renoveringar, sa han och beklagade sig över den gamla inredningen från 50-talet. Tur tänkte vi, som tycker att sånt är fint. Att den ligger 300 meter från vår dotters lägenhet gjorde inte saken sämre. Nu är det bara att vänta på att allt ska hända och planera en massa. Vi får lägenheten 1 juli. Innan dess är det bröllop i familjen och en del utställningsfixande och lagningar och specialinbindingar till Polen och annat som ska fixas med. 

Mitt emot verkstaden ligger en lada på andra sidan vägen. I den ladan huserar Mats Olssons företag,  m.o.m ett finsnickeri som gör snygga möbler, så det här ska bli kul, tänker vi.
 Vi behöver se över blommorna som vi planterat och då passar vi på att klippa det  som går på baksidan. Vi sa att nuvarande ägaren inte behövde tänka på trädgården.

Vår son tycker också att det är kul att fixa och dona, turligt nog för oss.

4 kommentarer:

 1. Alltså, vilken tur! Tror bestämt att ödet har en hand med i hela den här affären.

  Och sluttningen där på baksidan... ganska inspirerande!

  SvaraRadera
 2. jag döööööööööör, det är verkligen meningen allt detta.
  Och vilket fantastiskt verkstadshus!!! Kram Linda

  SvaraRadera
 3. IET- Idéer för sluttningen skissas och tänks på kan jag lova, inte för stramt utan mer naturligt men med plats för örter och andra växter av olika nyttighet och stenläggningar i olika material.

  Linda- vi är glada och huset känns, som ett vi-kan-göra-lite-som-vi-vill-hus. Fast vi gillar det där lite halvfula. Eternitplattor, kommer från engelskans eternity, då blir det genast lite tjusigare. Någon gång kanske det är eftertraktat, vem vet, fast det spelar egentligen inte någon roll.
  Jag får mellanplanet till bokbinderi, maken får övervåningen till ateljé och där kanske det kommer att tillkomma ett och annat fönster. Nedersta våningen har små väggnischer lite här och lite där som ger en del idéer. Jag återkommer till det senare.

  SvaraRadera