söndag 15 augusti 2010

Upplev Kilsbergskanten

Jag sitter redo för att berätta om bokbinderiets möjligheter och talar om att jag finns. Det kryllar inte direkt av bokbindare i Örebrotrakten, inte än ;)Här förbereder vi inför dagarna.


Milis och hennes dotter Frida, driver företaget av jord. Milis har lagt ner sin själ för att verka för jordfärger och sprida kunskapen hon lärt sedan barnsben. Vekhyttan, där företaget finns, ligger mitt ute på landet utanför Fjugesta. Familjens får tittar nyfiket på spektaklet som pågår för dagen. Det är väl värt ett besök att åka till butiken ute i Vekhyttan. Färgerna är fantastiska, vi har målat vår ytterdörr och våra fönster, några väggar inne och ute med dem. De säljs i pigmentform med olja, vatten och ekologiska ägg därtill, som man själv får mixa när det blir dags att måla. Av jord säljer en bok med illustrationer av färgerna med recept, kolla in deras hemsida, www.avjord.se. Milis man Rolf smider en del, t ex gardinstänger. I Vekhyttan finns också Maja, som byggt sig ett lerhus och en skola som fungerar som café. Skolans utbud smakar som en dröm, man blundar av smakupplevelsen.
Här står jag tillsammans med Cissi, som just startat företaget brunolin, www.brunolin.se. Hon stickar sjalar i lin i samstämda färger, (som den hon har på sig på bilden), säljer dukar i lin med vaxduksfunktion, som är mycket vackra och funktionella, dessutom miljövänliga. Utöver det så virkar hon coola mössor och är en sällsamt sympatisk människa.

6 kommentarer:

 1. Jag missade alldeles det här, så synd!
  Så fint du hade gjort på din plats!

  SvaraRadera
 2. Du har chansen igen nästa år...

  SvaraRadera
 3. Cissi är min kompis! Underbar tjej!
  /Linda

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka fina ord du lagt in i din beskrivning om brunolin!!! Tack! Hoppas på att få se dig snart. /Cissi

  SvaraRadera