fredag 28 september 2012

golvläggning

 Innan golvet kan läggas ska underlaget spacklas. Pierre och Linda är i Osvalla och jobbar. 
 Första gången de kom körde ner så nära dörren som möjligt och körde fast rejält. Om inte grannen varit där med sin fyrhjulsdrivna bil, och drog upp dem hade de nog suttit där än idag. Det syns två rejäla gropar i gräsmattan. Som tur är så ska den grävas bort och ersättas med grus när tiden ges till det. 

Första rummet är tömt och nu ska också andra delen knökas ihop på trägolvet. Min man suckar lite över alla tunga lösa saker, som han inte helt förstår att jag vill eller behöver ha. Nu när jag inte kan hjälpa till så känns det lite tråkigt.  :)Full fart var det i alla fall. 

 En och annan förstod varför jag ville lägga ett mer städvänligt golv, där det inte blir slagsmål med golvet när man ska få upp något på skyffeln. Igår ringde en kund och ville köpa några böcker av mig. De ligger i lådan bakom de skåp bakom pressen med lådorna vända inåt så det blev svårt att få fram dem. Borde ha tänkt på det i flytta på saker ivern. För övrigt så fick jag en förfrågan om att göra hundra lådor. Vi får se vad min arm säger om det om en vecka. 
 golvet i inre rummet , läggs på plats 
 


 Så börjar det ta form
 En liten list, så fin så fin.


 Linda och Pierre brukar inte få ta upp vatten med en hink ur en brunn i vanliga fall....


  så ska golvet flytspacklas, för här var det rejält gropigt och eländigt.

 Fler personer dök upp och allt gick smidigt och lätt.Flytspacklet fick torka från onsdag morgon till fredag morgon, och när jag kom dit vid 10, så låg mattan  limmad och klar. Då var det klart och nu är det "bara" att ställa sakerna på plats igen. 
På pressen låg en trevlig lapp, sån´t värmer.


7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Thank you Jacek. Now I only wait for my arm to get well so that I can work again.

   Radera
 2. Vilken fantastisk verkstad du kommer att få!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det tar en del tid men nu verkade vara ett bra läge att slå till, när jag ändå inte kan göra annat. Jobbet görs av andra och flytta saker står mannen och sonen och hans flickvän för. Jag hoppas att deras kroppar pallar för ansträngningen. När allt står på plats så har man kanske glömt allt slit.

   Radera
 3. Det blir riktigt bra det här. Önskar dig allt lycka till på väg i din renoveringsfas & golvläggning.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera