lördag 29 september 2012

 Det känns skönt att få ställa tillbaka allt och veta att det kommer vara lättstädat och att sakerna inte ska flyttas runt mer. Golvet binder ihop rummen och det funkar bra med övergången från det gamla trägolvet till linoleummattan. 
 Om man tar en låda i taget så går det, även om det bara är en som bär. 
 Vi spände fast pappsaxen i ställningen och skruvade fast alla ben. Min man skruvade loss tyngden och så drog han och jag puttade med kroppen. Bara vi kom över trägolvet så gick det bra. Skärmaskinen fick vi över på en filt och puttade till en ny plats. 
 Vi funderade över hur i hela världen vi skulle kunna flytta kylskåpet. Då kom Milis och Rolf förbi och det gick hur bra som helst. De kom perfekt till maten och blev kvar ett tag...

 ... och fick uppleva månljuset och prata om fönster. Mike undrade en del kring våra fönster, på ett ställe verkar det helt murket. Milis tittade på det och visade hur vi kunde få bukt med det, jag återkommer med bilder på hur illa ställt det kan se ut och hur vi kan fixa det utan att behöva byta ut hela fönstret. Rolf förklarade att fukt kommer in när det regnar och finns det en omålad öppning i trät någonstans så åker det in där. Normalt sätt så torkar det ut. Plastfärg är dessvärre helt  tätt och håller kvar fukten. Färgen kan se fin ut på ytan men när man känner med en skruvmejsel så kan allt vara helt murket under. 
 Vi vill ha en plats för en klädhängare, och mätte att den skulle passa perfekt där det höga typskåpet stod. Mike plockade ur lådorna och fixade med det innan vi åkte hem. Då dök den här lådan upp och påminde om att den fanns. 
 Så är klädhängaren på plats.
 Nu går det snart att jobba i verkstan igen, när armen kommer igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar