onsdag 21 november 2012

 I Sigtuna händer något kul i helgen...http://www.sigtunamuseum.se/ .
Manne Dahlstedt ställer ut och då lär det bli intressant. Klicka på länken ovan och läs vad Museet skrivit och åk dit om ni har möjlighet!

Jag har varit på kurs några dagar. Slöjdkunskaper som säljer. Det var ett spännande upplägg med olika bra tips på hur folk lyckats med sitt företagande. Det kom bland annat en superintressant man som arbetar som berättare. Han hade en hel del gemensamt med mig, t ex så var han bokbindare också?! Han hade växt upp med en berättande pappa och jag har växt upp med en berättande mamma. Inte många kan berätta som hon, fast det blir mycket hemskheter när hon är i farten. När barnen var små lyssnade de med förtjusning men fick svårt att sova på kvällarna när hon berättat de värsta historierna. Berätta mera mormor, hördes ofta.


Här kommer föresten en berättelse som jag tycker är intressant. Häromdagen fick vi veta att Evert som byggt vårt hus på något sätt är släkt med de som driver Ostbiten i Granhammar. De brukar uppkalla sina ostar efter människor som på något sätt betytt något för dem. Vår dotter jobbar på ostbutiken i stan och där säljs en enda ost från Granhammar. Den heter EVERT, och är uppkallad efter Evert som byggt vårt hus, är inte det spännande så säg! Nästan lite märkligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar