onsdag 28 november 2012

 Mannes utställning var så klart spännande att se och många bokbindare var på plats. Det var en glad stämning och en lyckad resa. 

Mannes exhibition was interesting to se. Many bookbinders where there and a happy atmosophere. Cecilia Levy var där och hon ställde ut på andra sidan gatan. De mest ljuvliga skulpturer i papper. 
Underbara både i färg form och känsla. 

Cecilia Levy was there and she also showed some of her special paperwork on the other side of the street. Lovely both in colour, shape and feeling. 


Jag hade en stjärnkväll för Svensk form medlemmar. Det blev till att möblera så att alla 21 fick plats på samma gång. Jag tycker att det är jättekul och det verkade på folkets glada miner att de också tyckte det. 

I had a star night for members of Swedish form. I had to find place for 21 people to sit. I find it exciting to teach and the people seemed to be delighted. 

6 kommentarer:

 1. Det var jättekul att göra stjärnor i din fina verkstad! Nu försöker jag komma ihåg hur man skulle vika kvadraterna för att montera ihop dem till en boll.
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du får problem, så vet du var du hittar mig...

   Radera
 2. Hej Lena! Så trevligt att träffa dig/er! Kul verkar du också ha när du ger kurser - finfina stjärnor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Michael och jag säger det samma om mötet med dig!
   Jag gillar utmaningen med att ha kurser, att försöka få ihop det så att alla går hem glada. Jag har hunnit med en till på ett bibliotek. Där sa en kvinna att hon trodde att bokbinderi var något tråkigt som några gamla farbröder sysslade med varpå hon utbrast "Men det här var ju kul". Ikväll blir det ungdomar på ett café som ska göra böcker av återvinningsmaterial. Allt har hopat sig till nu och alla vill ha saker klara till jul. MIn verkstad inbjuder inte till något bokarbete, hantverkare springer runt och fixar med avlopp och sågar ner väggar och reser upp andra väggar och vill ha vägledning och så är det kallt, men vi har beställt en Tulikivi kamin på ett ton två hundra kilo, som kommer att ge mer värme, och en värmesits till dasset, dit man helst inte vill gå nu. Det känns inte lika romantiskt som i somras, så att säga,,,,

   Radera
 3. Hej Lena,

  Nu har även jag hittat hit! Kul att se hur ert hus växer fram! Förstår att ni föll för platsen, ser ju otroligt härligt ut!

  Och vi försöker ta hand om vårt/ert hus bäst vi kan! Trivs fortfarande otroligt bra. Nu får inte mindre än två (!!) granar samsas med kaminen som går varm i vardagsrummet. Älskar ju värmen i köksgolvet så nu ska det lilla badrummet och mini-entren få lite värme under snygga retro-klinkerplattor =)

  Allt gott till dig och Micke och jag önskar er en underbar jul och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh vad kul att höra! Vi trivdes ju i vårt gamla hus men det här ger oss ateljémöjligheter och större verkstad. Det är mycket att göra och vi upptäcker än det ena än det andra att fixa med. En del ,(inte roliga saker), som att taket måste lyftas utifrån och att rätt material måste läggas mellan taket och läkten, inte kul alltså. Annars har vi det bra. De saker ni tänker göra är sådant vi pratade om att göra i ert hus. Kaminen var verkligen bra att ha och något vi ofta satt och mös framför. Idag fick vi en 1250kg tung kamin uppmurad i verkstan. Den kommer nog att göra underverk.
   hoppas ni får en underbar jul och att alla får vara friska och allt annat bra
   Lena

   Radera