fredag 1 oktober 2010

Startcentrum i Örebro tänker till och med på döden. En jurist från LRF konsult kom och delade med sig av sin kunskap. Att alla ska dö är ju ett faktum vi gärna förbiser i livet. Vad händer om man är företagare och sambo och allt går jättebra och så går en och dör. Vem får ärva? Inte sambon i alla fall, den förlorar kanske halva sitt hus och sin sambos alla delar i företaget. Om de levde som sambos och hade barn, ärver barnen allt. Om det inte fanns några barn, så är det sambons föräldrar som ärver, hm. Tänk om sambon hade värsta problem med sina föräldrar och verkligen levde för sin sambo! Alltså sambon som överlever får inte en krona om inte ett testamente är skrivet... Om de å andra sidan var gifta, så är det maken som ärver allt.
I kursen fick vi även besök från www.batalj.se. Vi fick veta hur de gått tillväga vid investeringar och annat inspirerande.
Vi får också många kreativa tankevridarmodeller av Klas. Jag är fortfarande mer än nöjd med kursen. Att varje morgon mötas av en varm receptionist gör inte saken sämre;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar