måndag 5 september 2011

Lådkurs i min verkstad

Ibland kan det se ut så här i hallen hos oss. I stället för skor huller om buller kan det vara papper i stora högar. Sånt gör mig euforisk och känslan att ta i ett fint papper, suck...

Some times there are paper instead of shoes inside the doorstep :)
Nu har jag haft en lådkurs i min verkstad. Deltagarna är några av mina supporters från Örebro bokbindarförening, som utsatte sig för att vara de första lådkursarna som drabbas av mig. En av dessa kvinnor har varit pionjär på alla mina typer av kurser, stort och uppmuntrande. Jag behöver inte säga att alla tre är konstnärligt bevandrade. Det framgår av deras produkter.

I have had a box work shop in my studio. The participants comes from the bookbindersociety for amateurs in Örebro. They have made a lot of books before. They made one book case each and seemed very pleased.
De gjorde en låda var under min ledning. Det verkar som om de förstod mina instruktioner.

Arbetet fortskrider enligt planerna.
Jag far omkring och försöker vara behjälplig.


En gjorde en låda till sin mammas gamla böcker. Vi hittade ett passande typsnitt till bokens titel och framsidans bild kopierades till lådan. Hon fick sätta allt själv och prägla det hela. Boken närmast har ett mönster gjort av tillverkaren. Jag blev mycket förtjust i det. I den röda lådan ligger en spännande bok, som får vara hemlig på min blogg. Det ska bli ett fint papper i den nedsänkta röda rutan, men ett sådant val får ta tid.


6 kommentarer:

 1. Så härligt inspirerande dina inlägg är. Önskar att jag kunde vara med någon gång men....

  Ha en fin dag!

  Karin

  SvaraRadera
 2. Man vet aldrig, en dag så kanske vi ses...

  SvaraRadera
 3. Jag ser ju nu att jag verkligen missade något. Och BÅDE Erika och Eva. Typiskt att vi var bortresta. Men jag kommer en annan gång. /Lena

  SvaraRadera
 4. Det hade varit kul om du hade varit med men chansen kommer igen, kanske inte med Eva och Erika men ändå...

  SvaraRadera
 5. Ja de var duktiga, och du vet ju hur en låda ser ut...

  SvaraRadera